RESPECT IN DE SPORTCLUBS: MILIEU EN OMGEVING “OPERATIE PROPER”

Sint-Pieters-Leeuw is één van de vele gemeenten die dit jaar deelnemen aan “OPERATIE PROPER”, een project waarbij scholen en verenigingen aangemoedigd worden én een duwtje in de rug krijgen om in actie te komen voor meer openbare netheid.
De deelnemende scholen, verenigingen of groepen moeten daarbij een actieplan opstellen en dit laten goedkeuren en opvolgen door de bevoegde instanties.
Op het einde van het schooljaar of werkjaar worden de inspanningen geëvalueerd en een aantal daarvan zullen kunnen genieten van een financiële beloning (… dit lijkt eerder iets voor de verenigingen die zich engageren om een aantal straten of een wijk netjes te houden).

Maar omdat wij als Leeuwse Wielertoeristen de netheid op onze sportaccommodaties ( = de openbare weg) zeer waarderen én graag nog bevorderen schreven ook wij in voor deelname aan deze “OPERATIE PROPER”.
Ons engagement werd daarbij in het volgende actieplan vastgelegd:
  • We plaatsen vuilniszakken in de bergplaats van ons clubmateriaal, de garage van clublokaal De Grove. Om reservewielen, materiaal, EHBO koffers in en uit te laden is de poort ’s zondags altijd open bij vertrek en aankomst van de 9 verschillende ploegen. Het bestuur vraagt dan ook met aandrang om alle restafval van de bevoorrading onderweg daarin te deponeren.
  • Zelfde oproep voor de 8 volgwagens die wekelijks de 9 LWT-ploegen begeleiden tijdens hun rit door het Pajottenland en wijde omgeving: in iedere volgwagen is er een vuilniszak beschikbaar waarin alle afval gedeponeerd kan worden!
  • Om ons engagement “OPERATIE PROPER” toe te lichten én te promoten komt er een artikel in ons ledenblad dat 4 keer per jaar verschijnt.
  • Met dezelfde bedoeling wordt een nieuwsbrief over ons engagement via e-mail verstuurd naar onze 400 leden.
  • Ook op de clubsite www.lwt.be wordt de deelneming van onze club aan de “OPERATIE PROPER” kenbaar gemaakt en gepromoot.
Het bestuur en de ploegverantwoordelijken van de Leeuwse Wielertoeristen

3 thoughts on “RESPECT IN DE SPORTCLUBS: MILIEU EN OMGEVING “OPERATIE PROPER”

  1. Goed initiatief! Ik vind het niet normaal dat andere mensen, achter de rug van zij die overal hun afval droppen, de boel weer moeten opruimen. Met een beetje discipline en verantwoordelijkheidszin zal onze omgeving er netter en aangenamer bijliggen. Ik zou ook willen oproepen om geen kapotte binnenbanden zo maar in de berm te kieperen. Neem die mee naar huis en repareer ze op doe ze daar in de vuilzak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *