LWT-reis naar Rota van dinsdag 11 juni 2019 tot dinsdag 18 juni 2019

 

Rota ligt in de regio Andalusië, in de provincie Càdiz in Spanje aan de Atlantische Oceaan, waar ook de Middelandse Zee samenkomt.

Dinsdag 11juni vertrekken we met Brussels Airlines in Zaventem om 9.40u en landen we in Sevilla rond 12.20u. Daar staan de bussen klaar om ons naar Rota te voeren. De mensen van Kortweg zorgen terug voor het vervoer van onze fietsen naar en van Spanje. Wij doen terug beroep op hen zoals vorig jaar namelijk; volgwagen en picknick, bevoorrading ’s morgens en de was ’s avonds en eventuele herstellingen van de fietsen. Zij bieden ook massages aan, maar die zijn ter plaatse te betalen.
We logeren in hotel Playa de la Luz dat aan de Costa de la Luz ligt met een groot terras aan het strand, groot zwembad met bar die de ganse dag open is, ligstoelen, zonneterras, tennispleinen enz… De eigenaars zijn Belgen, de familie De Clerck. Er vertrekt een houten wandelpad op het strand, een 2km tot op de dijk langs waar je in het centrum van Rota kan geraken. Rota is ook begrensd door de Amerikaans/Spaanse marinebasis “Base Naval”, helemaal afgemaakt en niet toegankelijk voor buitenstaanders. Je moet er altijd rond.
Tijdens onze verkenning hebben we 1100 km met de auto afgelegd waarbij we de verschillende wegen getest hebben naar wegdek en drukte en zagen heel veel mooie wegen. Met die gegevens kunnen we het parcours uitwerken en afwerken. In de westelijke richting lopen de banen vlak tot licht golvend en in de oostelijke richting, als we de Base Naval voorbij zijn wordt het heuvelachtig. Eens Arcos de la Frontera worden ze zelfs zeer pittig. We rijden terug in 3 groepen en de afstanden en hoogtemeters van het parcours wordt aangepast aan de groep, minder dan 100 km en meer dan 150 km. De langste rit wordt op de dag voor de rustdag gereden. Met de meeste ritten proberen we wel niet later dan 15.30u à 16u binnen te zijn.
Zaterdag 15 juni bezoeken we samen met de wandelaars een reservaat van Andalusische raspaarden in Jerez de la Frontera “Yeguada de la Cartuja”, met rondleiding van de boerderij en een dressuurshow. De lunch krijgen we in restaurant El Cartujano (drank niet inbegrepen). Na stadsbezoek eindigen we met een rondleiding en degustatie in de Bodega van Gonzales Byass met zijn Tio Pepe, een merk van sherry gemaakt van de palminodruif die minder zoet is en zo een droge sherry levert. Voor wie zaterdag liever gaat fietsen bezorgt Kortweg een lunch.
Op 18 juni vertrekken we om 13.10u in Sevilla en landen we in Zaventem om 15.45u.
De prijs hiervoor is 950€ (half pension) water en wijn inclusief bij de maaltijden in double twin kamers (mits bijbetaling ook single kamer mogelijk).
400€ per persoon als voorschot te betalen vóór 15 januari op rekening van LWT : BE61 0680 4141 8017 met vermelding “Rota 2019” + namen.
Het saldo van 550€ dient betaald te worden vóór 1 maart 2019.
Je kan nog inschrijven via onderstaande mailadres of  telefoonnummer.
email :  lmertens0@proximus.be
GSM nummer : +32475987268
Jenny Roobaert en Luc Mertens
Hieronder nog enkele foto’s en een filmpje van de verkenning in Rota …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *