DROEVIG NIEUWS: OVERLIJDEN JEAN BOVE

Met heel veel droefheid in het hart melden wij U dat Jean Bové (74 jaar) gisteren overleed nadat hij onwel werd tijdens zijn zondagse rit met de Toeristen ploeg.

Omdat hij zich niet goed voelde was hij in Herfelingen in de volgauto gestapt. Een halfuur later, toen de groep in Gooik was, zakte hij in mekaar op de passagiersstoel naast chauffeur Willy Van Hemelrijck.
Er werd meteen gestopt, Jean werd uit de volgauto gehaald, de 112 werd meteen gebeld en de ploegmakkers begonnen meteen met hartmassage, zoals een aantal ploegmakkers recent nog geleerd hadden tijdens de opleidingssessies “reanimatie en gebruik AED-toestel”.
De hulpdiensten waren heel snel ter plaatse (ambulance na 5 minuutjes, heel even later de MUG) en die namen de reanimatiepogingen over met inbegrip van defibrillatie- Men bleef ongeveer een uur ter plaatse bezig met al het mogelijke te proberen waarna men met Jean naar het UZ van Jette reed.
Maar ook daar kreeg men spijtig genoeg de circulatie niet weer op gang…
Wij betuigen hierbij aan echtgenote en familie onze oprechte gevoelens van medeleven aan.

3 thoughts on “DROEVIG NIEUWS: OVERLIJDEN JEAN BOVE

 1. nog maar eens het bewijs dat harttoestanden niet moeten onderschat worden, verschillende leden hebben hiermee te maken, een breuk of iets anders is spectaculairder maar het innerlijke o zo belangrijk, mijn oprechte deelneming aan de familie,
  Roland
 2. Via deze weg wil ik de ploegmakkers feliciteren met hun snel en deskundige reactie na het hartfalen van Jean. Door hun efficiënt optreden werden de kansen op een goede afloop optimaal gehouden, maar dat is spijtig genoeg nooit een garantie.
  Ik sprak gisteren met een zoon van Jean en men gaat er van uit dat een noodlottige afloop niet te vermijden was omdat het vermoedelijk ging over een groot, massief hartinfarct waardoor de functie van de hartspier zo goed als uitgevallen was.
  Ik wens de ploegmakkers ook veel sterkte bij het verwerken bij deze emotionele gebeurtenis.
 3. Wat een droevig nieuws! En toch een troost voor familie en ploegmakkers dat er zo goed gereageerd werd en hartmassage werd toegepast zodat niemand achteraf spijt moet hebben.
  Deelneming en sterkte.
  Zelf ga ik mij zeker inschrijven bij het Rode Kruis voor een cursus reanimeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *