CURSUSAVONDEN RODE KRUIS “REANIMEREN EN DEFIBRILLEREN”

Tijdens de maand september volgden 100 LWT-ers de korte opleiding “reanimeren en gebruik van een AED-toestel” die ons gegeven werd door 2 medewerkers van Cardio Service.
Ondertussen schaften we ons een eerste toestel aan, dat permanent aanwezig zal zijn tijdens het Smulfestijn begin november. We kunnen ook nog bevestigen dat er volgend seizoen in de 8 volgwagens telkens een AED-toestel zal meegenomen worden.
Enkele leden meldden ons dat géén van beide opleidingsdata in september paste en enkele anderen lieten ons weten dat ze bij een eerstvolgende gelegenheid graag nog eens een intensievere opleiding zouden bijwonen met daarbij ook de mogelijkheid om de theorie te toetsen aan de praktijk door een aantal levensreddende acties zelf te kunnen inoefenen. We kunnen dat alleen maar aanmoedigen… Voor hen hebben we goed nieuws!
Het Rode Kruis Sint-Pieters-Leeuw richt nog eens 3 opleidingsavonden in, telkens gedurende 3 uur op een woensdagavond (18.30 uur – 20.30 uur) in het Rode Kruislokaal op de Steenweg op Pepingen (lokaal 250.02).
Voordeel van deze opleidingen is dus ook dat er kan geoefend worden (vandaar ook dat er gewerkt wordt met max. 12 personen) en dat het helemaal gratis is. Een absolute aanrader!
Momenteel zijn alle plaatsen nog beschikbaar (… maar dat kan rap veranderen…)
Inschrijven kan bij Leo Vanderstraeten (vanderstraeten.leo@telenet.be of 0475/53.47.99)
Voor de opleidingsavonden is er keuze tussen 31/10 , 21/11 of 12/12 (altijd op woensdag dus).
Ook in Gooik wordt deze opleiding éénmalig georganiseerd, dit op maandag 8 oktober van 19 uur tot 22 uur.
Info (locatie) en inschrijven bij Nick Boeykens (vorming@lennik-gooik.rodekruis.be)
Oh ja, de leden die zich inschrijven voor één van die cursussen mogen ons dat gerust laten weten! (piet.van.wanseele@outlook.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *